Gravers

Russische Dwerghamsters zijn vrij rustig. Het zijn geen snelle renners zoals de Chinese en de Roborovski dwerghamster, maar wat bedachtzamer in hun doen en laten. Ze zijn ook geen goede klimmers.  Geuren vormen een belangrijk onderdeel van de communicatie tussen Russische Dwerghamsters onderling en ook die met hun verzorger. Daarom gebeurt het ook best vaak dat de hamster je niet herkent als je een andere zeep of parfum gebruikt. En ze houden van graven. Geef ze daar lekker de ruimte voor. Daarom adviseer ik wel een terrarium of aquarium.

Nachtdieren

De meeste hamsters zijn in de avond en ‘s nachts actief, maar de Russische Dwerghamster wil overdag ook wel uit zijn hol komen. Daarom kunnen ze  ook  geschikt zijn als huisdier voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat je al volwassene nog wel de eindverantwoordelijkheid hebt. 

Mannen of vrouwen?

Persoonlijk merk ik eigenlijk weinig verschil tussen mannen en vrouwen. Mannetjes hebben enkel ballen die weleens op kunnen vallen en bij mannetjes is de geurklier veel zichtbaarder dan bij vrouwen.

 

bron: Wikipedia en www.derussischedwerghamster.nl