Natuurlijke voeding of uit de dierenwinkel?

Campbelli's eten in hun natuurlijke leefgebied veel verschillende zaden, pitten en insecten. Hun spijtverteringsstelsel kan slecht tegen granen. En in de vele industriële voeding die je bij de dierenwinkel kan kopen zitten veel dingen in die niet geschikt zijn voor hun spijsverteringsstelsel. Hierdoor kun je veel problemen krijgen zoals verkeerde tand afslijting, darmproblemen en diabetes. Een Campbelli moet bijna de hele dag door kunnen eten, van industriële brokken worden ze te dik of eten ze vaak niet genoeg vanwege de hoge voedingswaarde.  Daarom verkoop ik mijn eigen voeding in mijn webshop www.rodenttopia.com

 

Wat eten ze hier

Hier eten al mijn bellie's de HT's campbelli mix Mix van Rodenttopia uit mijn webshop. Deze mix is speciaal samengesteld en ontwikkeld door door mijzelf. Het is volledig natuurlijk en zonder geperste brokken, fruit, granen en ander ongeschikte voedingsmiddelen. Dit is als hoofdvoer helemaal volledig, samen met lekker vers drinkwater, goede kwaliteit hooi en regelmatig beetje verse groentes. Controleer wel het holletje of huisje als je verse groentes geeft want na een dag moet je restanten wel verwijderen. Ik gebruik geen voerbakjes maar ik strooi het voer dagelijks rond. Zo maken alle groepsgenoten evenveel kans om voldoende voeding te verzamelen en ze mot er naar zoeken dus je bootst de natuur ook een beetje na. Wat kun je ze nog meer geven:

 

witlof

boerenkool

andijvie 

komkommer

ijsbergsla

veldsla

broccoli    

Heel af en toe mag je een nootje geven zoals een pijnboompitje, zonnebloempitten, walnoot, amandelen. Niet teveel en niet te vaak, want anders worden ze te dik. Hier krijgen ze gedroogde zijderupsen, garnaaltjes, vlokreeftjes en zoetwatervisjes. Er zitten in hun hoofdvoeding genoeg eiwitten maar af en toe even verwennen is leuk.   

 

Ongeschikt!!!

Alle voeding waar teveel natuurlijke suikers, koolhydraten of waar toegevoegde suikers in zitten of honing zoals:

fruit

mais

zoete groenten

granen 

bessen

knaagstokken uit de dierenwinkel

snoepjes uit de dierenwinkel

erwten