Gravers

Campbelli's zijn gravers, een dichte kooi zou ik dan ook aanraden. In die kooi kan dan flink wat bodembedekking zonder dat je continu overal zaagsel hebt liggen. Ze zijn ook erg goed in rommel maken, jij richt hun verblijf elke keer mooi in en hebben het binnen de kortste keren verbouwd. Mijn andere soorten hamsters waren meestal zindelijk in hun zandbak maar campbelli's zeer zeker niet.

 

Nachtdieren

Hamsters zijn nachtdieren dus ook de Campbelli. Ze zullen dus s'nachts en s'avonds het meest actief zijn. Een Campbelli past wel makkelijk zijn dag/nacht ritme aan, dus je kunt ze wel aanleren overdag meer wakker te zijn. Omdat Campbelli's over veel energie beschikken zullen ze overdag ook spelen als ze even wakker worden om wat te eten en/of te drinken.

 

Tamme huisdieren?

De Campbelli staat erom bekend dat hij agressief zou zijn. Dit vooroordeel is ontstaan doordat de Campbelli territoriaal gedrag vertoont en dit wordt verward met agressiviteit. Als ze van een goede fokker komen hoeft dat helemaal niet zo te zijn . Ik selecteer onder andere op karakter. Daardoor zijn ze heel goed te hanteren en tam. Het is wel zo dat elke campbelli een eigen karakter heeft dus zo kan het zijn dat de ene wel van knuffelen houdt en de ander niet. Ze zijn wel erg gevoelig voor geuren, dus als je handen lekker ruiken naar eten zullen ze knabbelen. 

 

Bijters?

Als de belli's nog jong zijn knabbelen ze vaak. Dit doet echter niet pijn maar kietelt eerder. Ze doen het om hun omgeving te verkennen. Je moet er niet van schrikken en je hand snel wegtrekken want dan kunnen ze doorbijten. Hun schrikken namelijk 10 x zo hard als jij. De meeste houden op met knabbelen naarmate ze ouder worden

 

Mannen of Vrouwen?

Vrouwtjes hebben vaak wat meer pit en kunnen wat territoriaal zijn. Ik zie het eigenlijk alleen terug als ze een nest heeft en ook dan niet altijd. Mocht het wel zo zijn dan verdwijnt het meestal weer als de ukken weg zijn. Mannen zijn meer sulletjes  en wat "luier" aangelegd. Ook dit is niet altijd zo. Vrouwtjes zijn vaak wat actiever en energieker, mannen wat meer relaxt. Het is maar net wat je leuker vind...