Ik ga ervan uit, dat je voor aanschaf van een hamster(s) de basis informatie over het houden van hamster(s) weet of na hebt gelezen om de hamster(s) een goed thuis te kunnen geven.  Vrijwel alle informatie is uiteraard ook hier op de website te vinden. Alle russische dwerghamsters worden alleen uitgeplaatst. Campbelli dwerghamsters kunnen zowel solo als in groepje uitgeplaatst worden. Wil je echt een groepje is dit geheel op eigen risico en ben ik niet aansprakelijk als het niet goed gaat na enige tijd. Campbelli's worden enkel als groepje uitgeplaatst van hetzelfde nest dus ik koppel geen ukken uit andere nest eraan vast omdat mijn ervaring is dat dit de grootse kans van slagen heeft.

 

Het reserveren van een ukje is mogelijk als de toekomstige eigenaar kan voldoen aan de wensen van het toekomstige hamstertje. Dat betekend een juiste huisvesting met de juiste benodigdheden om het instinct van het hamstertje tot zijn of haar recht te kunnen laten komen. Wil je weten wat er beschikbaar is dan kun je contact met me opnemen via mail of whatsapp. Ik verkoop eigenlijk geen hamster(s) aan jongeren onder de 18 jaar mits er toestemming is van de ouders. Dat betekent dan ook dat je ouders erbij moeten zijn als je je huisdiertje komt ophalen.

 

Vanaf de leeftijd van 6 weken mogen de hamsters verhuizen. Via de facebook pagina plaats ik wekelijks updates en foto's en uiteraard is er ook de mogelijkheid om af en toe persoonlijk een foto te sturen. 

 

Ik als fokker heb altijd eerste keuze uit het nest, dat is heel belangrijk om mijn lijnen verder te verbeteren en om mensen ook in de toekomst leuke hamster(s) aan te kunnen blijven bieden. Ik zal  altijd proberen rekening te  houden met de voorkeur van de adoptant  als je een bepaalde voorkeur hebt voor een bepaalde kleur of tekening. Een goede fok planning houdt wel in, dat wij de verwachte kleuren en tekeningen van te voren kunnen aangeven, maar moeder natuur is soms eigenwijs en vaak zijn tekeningen niet volledig voorspelbaar. 

 

Mocht je om wat voor reden dan ook van je reservering afzien, laat dit dan tijdig weten. Dan kan ik  voor de hamster(s) nog op tijd een nieuwe baas vinden. Hoewel ik mijn  uiterste best doen om gezonde huisdiertjes te fokken, bestaat de kans dat een uk voor de verhuizing ziek wordt. Ik  heb dan ook  te allen tijde het recht om een reservering te annuleren of te weigeren (bv. ook dan als er twijfel bestaat aan de geïnteresseerde).

 

De hamster(s) dienen op mijn adres in Zwolle opgehaald te worden of in overleg in Arnhem of ergens anders. De dag en tijd spreken we dan van te voren af, zo dat het voor allemaal goed uitkomt.

 

Mijn ukken verlaten gezond hier mijn huis, ik ga er wel van uit dat de nieuwe eigenaar zich bewust is, dat een levend beestje ook een keer ziek kan worden en verdere kosten voor bijv. een bezoek bij de dierenarts kunnen ontstaan.

 

Uiteraard mag je mij altijd mailen voor verhalen, foto’s en advies. In de regel worden mails binnen 24 uur door mij beantwoord.

 

Je mag mij ook altijd contacteren in geval van ziekte. Ik zal je hierbij best mogelijk een advies geven. Tevens is het voor een fokker altijd belangrijk om details over zijn of haar dieren te horen om de lijn verder te kunnen verbeteren.

 

Als je niet meer voor de hamster(s) kan zorgen die je van mij hebt geadopteerd, overleg dan samen met mij wat de beste opties zijn. Eventueel kan ik  met advies helpen. Als ik voor welke reden dan  ook beslis om de hamster(s) terug te nemen, wordt het aankoopbedrag niet uitbetaald. Dit omdat het voor mij al genoeg tijd en geld gaat kosten (extra kooi, voer, herplaatsing) om voor het beestje weer een goed thuis te vinden.

 

Stambomen worden alleen aan fokkers en op aanvraag uitgegeven, particulieren krijgen dus geen stamboom mee wel een stamkaart.