Voeding


NATUURLIJKE VOEDING OF UIT DE DIERENWINKEL???

Rusjes eten in hun natuurlijke leefgebied veel verschillende zaden, pitten,granen en insecten. In  industriële voeding die je bij de dierenwinkel kan kopen zitten veel dingen in die niet geschikt zijn voor hun spijsverteringsstelsel. Hierdoor kun je veel problemen krijgen zoals verkeerde tand afslijting, darmproblemen en diabetes. Een Rus eet ongeveer 5 tot 10 gram per dag. de.  Ik verkoop ik mijn eigen voeding in mijn webshop www.rodenttopia.com

 

WAT ETEN ZE HIER...

 

Hier eten al mijn rusjes  de Hope Mix van Rodenttopia uit mijn webshop. Deze mix is speciaal samengesteld en ontwikkeld door door mijzelf . Dit is als hoofdvoer helemaal volledig, samen met lekker vers drinkwater, goede kwaliteit hooi en regelmatig beetje verse groentes. Controleer wel het holletje of huisje als je verse groentes geeft want na een dag moet je restanten wel verwijderen. Ik gebruik geen voerbakjes maar ik strooi het voer dagelijks rond. Zo houdt ik ze lekker bezig en stimuleer ik natuurlijk gedrag door ze er naar te laten zoeken. Wat kun je ze nog meer geven:

 

witlof

boerenkool

andijvie 

komkommer

ijsbergsla

veldsla

broccoli    

 

Heel af en toe mag je een nootje geven zoals een pijnboompitje, zonnebloempitten, walnoot, amandelen. Niet teveel en niet te vaak, want anders worden ze te dik. Hier krijgen ze gedroogde zijderupsen, garnaaltjes, vlokreeftjes en zoetwatervisjes. Er zitten in hun hoofdvoeding genoeg eiwitten maar af en toe even verwennen is leuk.   

 

ONGESCHIKT!!!

Alle voeding waar teveel natuurlijke suikers, koolhydraten of waar toegevoegde suikers in zitten of honing zoals:

fruit

zoete groenten 

bessen

knaagstokken uit de dierenwinkel

snoepjes uit de dierenwinkel