benodigdheden


Voordat je besluit om Campbelli's aan te schaffen vraag je zelf eerst af of het echt wat voor je en of je er voor kunt zorgen. Belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden zijn: 

 

Tijd : Heb ik genoeg tijd om de dieren aandacht te geven, ook omdat ze in groepen leven zul je tijd in observeren moeten steken

Geld : Als een dier ziek wordt en je moet naar de dierenarts zijn daar kosten aan verbonden, ook als je je groep moet splitsen moet je andere verblijven erbij aan schaffen.

Ruimte : Heb je een goede ruimte waar het verblijf veilig kan staan, ook als je eventueel moet splitsen

Vakanties : Wie zorgt er voor je dieren als je er zelf niet bent?

Allergieën : Ben je niet allergisch voor hamsters of eventuele huisgenoten?

Nachtdieren :  Vind je het erg als je hamster overdag slaapt?

De eisen die ik stel aan toekomstige eigenaren is dat ik graag af en toe een update wil ook omdat dit belangrijk is voor de lijnen waarmee ik fok. Ook hecht ik grote waarde aan het verblijf waar ze in gaan wonen, die moeten aan mijn minimale eisen voldoen.

 

Aqua of terra?

 

De minimale maat die ik aanhoud is 3200 cm2 voor 1 Campbelli. Uiteraard als we uitgaan van vier belli's moet de huisvesting groter. Ik heb een apart kopje gemaakt over het houden van hamsters in groepen. Beide verblijven hebben voor- en nadelen die je voor jezelf moet afwegen. Ook onder het kopje huisvesting kun je het een en ander terugvinden. ik raad een groepje groter als 6 campbelli's niet aan.

 

Mijn richtlijn en voorwaarde:

1 of 2 campbelli's 3200cm2 minimal

3of 4 campbelli's  4000,4200cm2 minimaal

5 of 6 campbelli's 5000cm2 minimaal

Bodembedekking

 

Er zijn veel soorten bodembedekking, voor mij is hoofdzaak dat ze lekker kunnen graven. Ik gebruik zaagsel, maar hennep en cotton comfort zou je ook goed kunnen gebruiken.

 

Looprad

 

Onmisbaar in elk hamsterverblijf. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar. Ook kun je de flying saucer in het verblijf zetten. Ik heb altijd van beide 1. Voor een koppel heb je de minimaal de medium maat nodig 18cm. Voor een groep zou ik voor de large gaan van 28 cm of een 33 cm. Zo kunnen ze met meerdere tegelijk rennen.

 

Zandbak

 

Een must voor de belli, ze kunnen er lekker in rollen en zo houden ze hun vacht mooi glanzend en gezond. En ze hebben er zoveel plezier in.

 

Nestmateriaal

 

Als nestmateriaal is er een goedkoop wondermiddel namelijk wc papier. Ik gebruik zelf kapok wat ik verkoop in mijn webshop. Maar absoluut geen hamsterwatten, deze zijn gevaarlijk.

 

Drinkflesje of waterbakje?

 

Water  mag zeker niet ontbreken. Je kunt een drinkflesje geven of een bakje met water. Die afweging moet je zelf maken, wel is een bakje met water snel vuil doordat er bodembedekking in komt, maar is een drinkbakje een natuurlijkere houding voor het dier om water te drinken. Ik zelf geef beide.