De Chinese dwerghamster wordt al heel lang in Nederland gehouden: al rond de jaren 1970. Dit betekent dat de Chinese dwerghamster de eerste dwerghamstersoort is die in Nederland als huisdier gehouden worden. Toch is de Chinese dwerghamster niet zo bekend als de andere soorten. Dit heeft verschillende oorzaken. De eerste jaren waren ze heel lastig te fokken. Dit omdat ze heel slecht te koppelen zijn. Ook vinden mensen de uiterlijk minder mooi. De mannetjes hebben namelijk hele grote balzakken. Er wordt hier dan dus ook af en toe een nestje geboren, dat betekent dus dat je soms even moet wachten op een ukkie. Ik wil namelijk elk nest de juiste tijd en aandacht kunnen geven die ik nodig acht. Door me regelmatig in te lezen op onder andere hamsterforums, het delen van ervaringen en het leggen van contacten door heel Europa, probeer ik zo goed mogelijk op de hoogte te blijven. Ik heb veel contact met andere fokkers en zo draag ik hopelijk mijn steentje bij in het verbeteren van karakter, gezondheid en de bouw. Wat belangrijk is dat je verblijf de juiste afmeting heeft net zoals het looprad. Lees meer hier over bij huisvesting. Mijn hamsters verhuizen alleen als het verblijf aan de minimale afmeting voldoet van 2800 vierkante cm.

 

Ik focus mij op de kleuren wildkeur, gevlekt en wit.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marijke